Разпали се едно от огнищата на пожара край Стара Загора

Булфото архив
share

Силните пориви на вятъра са разпалили едно от огнищата на пожара на Седми километър край Стара Загора. На място са изпратени четири екипа на пожарната. Те са овладели бързо огъня, съобщи областният управител на Стара Загора Методи Марков.

На място остава един противопожарен автомобил, който ще следи за нови запалвания.

Няма място за паника, увери в пост в социалните мрежи и секретарят на община Стара Загора Николай Диков.

От 15-ти юли до днес служителите на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Стара Загора са реагирали на 63 сигнала за пожари, отчитат от пресцентъра на полицията.

Отмениха частичното бедствено положение в Стара Загора

Един екип на РСПБЗН – Стара Загора и към момента наблюдава терените в близост до Седми километър, където пожар възникна на 15 юли. Тогава в гасителните действия участваха 11 пожарни автомобила, оказана бе помощ от пожарни служби от съседни области, Държавно горско стопанство, Община Стара Загора, Областна администрация – Стара Загора, доброволното формирование към община Стара Загора, МО-модул за гасене на горски пожари, 2 два хеликоптера на авиобаза „Крумово“ , стотици доброволци от цялата страна. Огънят обхвана иглолистна гора и земеделски земи. Не бе допуснато да пострадат хора. Спасена бе хиляди декари иглолистна гора.

Възникналият минути преди 12 часа на обяд вчера пожар в с. Димитриево, общ. Чирпан бе напълно погасен за часове благодарение на професионалните действия на пожарникарите, които не допуснаха да пострадат хора, въпреки че огъня бе навлязъл в частни имоти. Припомняме, че в резултат на незабавните оперативно-издирвателни мероприятия на полицейските служители още във вчерашния ден, като извършител на пожара бе установен и задържан 42-годишен мъж.

Припомняме, че в следобедните часове на 16-ти юли, пожар възникна и в близост до жп линия до селата Арнаутито, Михайлово и Калояновец. В резултат на незабавните действия на огнеборците не бе допуснато огънят да влезе в селата.

По време на пожарите активно съдействие оказваха полицейски екипи,  представители на Областна администрация – Стара Загора, както и на общините, на чиято територия възникваха пожарите, предава БНР.

Водещи новини

Още новини