Пренасочват хеликоптера, гасящ пожара край с. Отец Паисиево, към огнения ад в с. Воден

Gettyimages (архив)
share

Днес, 17 юли, от 14.45 ч. още 30 военнослужещи с 6 единици техника от 42-ри механизиран батальон, от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора на Сухопътните войски, се включват в гасенето на големия пожар край село Воден, област Ямбол.

Огънят се разраства бързо и военнослужещи от състава на Военновъздушните сили – 21 военнослужещи с 6 единици техника, от военно формирование 26 030 – Безмер подсилват действията по пожарогасене, съобщиха от пресцентъра на МО. 

Пожарът в Ямболско навлезе в село Воден, хората се самоевакуират

Хеликоптерът Ми-17 и екипажът на Военновъздушните сили, гасящ по-рано днес пожара в района на село Отец Паисиево, беше пренасочен, за да оказва помощ за овладяване на природната стихия в област Ямбол.

От 13.00 ч. още 44 военнослужещи с 2 единици специализирана техника от 61-ва Стрямска механизирана бригада от състава на Сухопътните войски, под ръководството на командира на 3-ти механизиран батальон подполковник Павел Тодоров, подпомогнаха изпратения тази сутрин модул в района на пожара край село Отец Паисиево, община Калояново, област Пловдив.

Модулът за гасене на пожари от 2-ра Тунджанска механизирана бригада продължава да действа в района на пожара край Стара Загора.

Водещи новини

Още новини