Нов пожар е възникнал в иглолистна гора в Кюстендилско

Getty Images
share

Снощи е възникнал пожар в иглолистна гора в района на с. Ваксево, съобщиха от полицията в Кюстендил. Огънят се разпространява в посока на селата Тишаново, община Невестино и Фролош, община Кочериново.  Изпратени са екипи на Районните служби за пожарна безопасност от Кюстендил и Рила, екипи на горските стопанства "Невестино" и "Рилски манастир".

Пожарът е локализиран на площ от около 100 дка. Пожарогасителните действия продължават и днес.

"Районът е труднодостъпен. От юг и запад се гаси на ръка, в потушаването му участва и местно население", казаха за БТА от полицията в Кюстендил. Сигналът за възникването на пожара е от 19:00 снощи, причините не са установени. 

Силен вятър разпали отново пожара край Симеоновград

Продължава доугасяването  на пожара, който възникна на 11 юли в смесена гора в района на с. Коприва, с. Цървен дол и с. Преколница, община Кюстендил. Пожарът е локализиран на площ около 650 дка. Днес на място работят екипи на противопожарната служба, на Горското стопанство и Регионалната дирекция по горите в Кюстендил.

Четири други пожара са гасили вчера екипи на районните служби на територията на областта. Единият е причинен от късо съединение, а другите – от небрежност. Щети не са допуснати. Спасени от опожаряване са две сгради в бившия стопански двор на с. Яхиново, община Дупница и фургон в частен имот в Сапарева баня.

Водещи новини

Още новини