Тежка остава обстановката с множеството горящи огнища в страната

Bulfoto
share

Тежка остава ситуацията с множеството горящи огнища в страната. Дежурни екипи останаха да следят обстановката цяла нощ с пожара край пловдивското село Отец Паисиево.

Огънят там е частично овладян, но има все още тлеещи огнища. Хеликоптери са обливали с вода до късно снощи района. Десетки къщи изгоряха във вилната зона на Отец Паисиево, а повече от 15 души бяха принудително евакуирани. Засегнатата от пожара площ е огромна, а причините за възникването му - в процес на изясняване. В този час се събират доброволци, които да помагат в гасенето.

Силен вятър разпали отново огъня и край симеоновградското село Константиново снощи. Стигна се и до евакуация на хората от последните къщи. Направени са просеки, които да спрат огъня. Много от жителите на селото излязоха на главния път, страхувайки се, че стихията ще влезе в домовете им.

Локализираха пожара край Стара Загора

Големият пожар край Стара Загора беше овладян. Частичното бедствено положение обаче остава в сила. Тази нощ по целия периметър на пожара останаха дежурни екипи, които ще следят огънят да не се разрасне.

Водещи новини

Още новини