Военнослужещите продължават да оказват помощ в борбата с огнената стихия

МО
share

Военнослужещи от състава на Сухопътните войски и на Военновъздушните сили продължават да оказват помощ в гасенето на пожари в различни райони на страната, съобщиха от пресцентъра на МО.

Продължават действията при гасенето на големия горски пожар в местността над село Михилци, община Хисаря, област Пловдив от страна на военнослужещите от 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово от състава на Сухопътните войски.

Формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията при пожари от 42-ри механизиран батальон, от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора на Сухопътните войски и към момента изпълнява задачи по потушаване и ограничаването разпространението на друг горски пожар, възникнал в землището и пограничните райони между селата Мелница, Гранитово и Срем, община Елхово.

За втори пореден ден и военнослужещи от Военновъздушните сили с два хеликоптера – Ми-17 и AS 532 AL Cougar, от състава на 24-та авиационна база – Крумово взеха участие в борбата с огнената стихия. Изпълниха задачи за гасене на пожар в труднодостъпна местност в землището на село Горноселци, община Ивайловград, област Хасково. Водоснабдяването се извършваше от язовир Ивайловград. 

Военните се включиха в борбата с огнената стихия

Вертолет AS 532 AL Cougar излетя в 9:08 ч. и изпълни задача с продължителност 5 часа и 55 минути, направи 27 захода и хвърли 43 тона вода. Вертолет Ми-17 излетя в 9:13 ч., участва в гасенето на пожара в продължение на 6 часа и 5 минути, като бяха направени 24 пуска на 48 тона вода. Малко преди четири часа двата вертолета се прибраха в 24-та авиобаза – Крумово.

По-късно днес 110-ти логистичен полк от състава на Сухопътните войски извърши транспортиране на специализирана техника на 91-ви инженерен батальон от състава на 55-ти инженерен полк, която ще се включи утре в борбата с пожара в района около село Михилци, село Иван Вазово и град Хисаря. 

Водещи новини

Още новини