27 килограма марихуана са иззети при акция на русенската полиция

Булфото (архив)
share

Русенската полиция задържа 50-годишен мъж, след като откри 27 килограма марихуана в имота, в който живее, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в града Даниела Малчева.

Тя уточни, че служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в Русе са получили информация за случая от колегите си от ОД на МВР – Шумен. Според сигнала мъж, който държи голямо количество наркотици, се придвижва с автомобил с шуменска регистрация към Русенска област. 

В резултат на проведените съвместни оперативно-издирвателни действия, въпросният мъж е открит и задържан. Оказало се е, че това е 50-годишен жител на Голямо Враново, известен на правораздавателните органи. При претърсване на имота, в който живее в селото, разследващите полицаи са открили и иззели общо 27 полиетиленови плика, всеки от които с около килограм тревна маса, реагирала положително на марихуана. 

11 задържани за наркотици при спецакции в Пловдив

Наркотикът бил скрит в колиба на куче в двора на имота. По предварителни данни иззетото количество е на стойност за около 548 000 лева, съобщи още Даниела Малчева.

50-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство. Работата по разследването продължава под надзора на Окръжната прокуратура в Русе.

Водещи новини

Още новини