Няма привлечен обвиняем за задържаните 350 килограма марихуана в Нови Искър

  • 19 юни 2024 14:39

  • 1007
  • 2
Няма привлечен обвиняем за задържаните 350 килограма марихуана в Нови Искър
© Novini.bg

Във вчерашния ден, органите на Главна дирекция “Национална полиция” (ГДНП) са извършили действия по неотложност във връзка с открити в камион 350 килограма марихуана, опакована във вакуумирани пликове, подредени в общо 44 кашона. Камионът е бил установен в град Нови Искър. Това каза на брифинг говорителят на Софийска градска прокуратура Десислава Петрова.

Надзорът и ръководството на разследването са поети от Софийска градска прокуратура. 

“Няма привлечен обвиняем, тъй като не са събрани достатъчно доказателства, очертава се комплексно разследване”, добави тя. 

“В рамките на наказателното производство ще се разследва евентуална контрабанда. Предвид събрани данни и доказателства, камионът е преминал няколко държавни граници, бил е под наблюдението на колегите и постоянен техен надзор, когато е преминал границата на България с цел да се установи маршрутът му и крайната му дестинация. Ще се разпитат свидетели, ще се назначат експертизи, включително такава, която да потвърди видът на наркотичното вещество”, уточни Десислава Петрова. 

Задържаха марихуана за 5,6 млн. лв. при акция в Нови Искър

От ГДНП отбелязаха, че става въпрос за транспортна фирма, която извършва “съмнителни превози”. Била е направена проверка на един от автомобилите към тази транспортна фирма. Съответният автомобил е собственост на задържания за 24 часа по случая. 

Фирмата му е регистрирана в България и е собственост на неговия баща, който вече не е сред живите. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1007 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.06.19 | 21:54

2
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

2024.06.19 | 15:10

1
Как ще има като виновния ще е някъде из парламента.

Добави коментар

Водещи новини