Човешка небрежност подпалила гора в Старозагорско

share

Човешка небрежност причини горски пожар западно от с. Сулица - с. Лозен, община Стара Загора. Това съобщиха от Областна администрация-Стара Загора.

В 11,37 ч. днес на телефон 112 гражданин е предал сигнал на Оперативния център към Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението” Стара Загора за възникнал горски пожар. Вследствие на силния вятър пожарът бързо се разраснал и обхванал широколистна гора и др. лесонепригодни площи. Областният управител Недялко Недялков бе на мястото на пожара, където заедно с началника на ОУ ПБЗН комисар Стоян Колев ръководиха дейностите на спасителните екипи за локализиране и потушаване на пожара. Областният управител отправи искане до министъра на отбраната и началника на отбраната на Българската армия за участие на модулно формирование на Втора механизирана бригада.

В потушаването на пожара участие взеха три екипа на ОУ ПБЗН, 45 военнослужещи, служители на Административните бюра в община Стара Загора, на Нелсен чистота, горски стражари и доброволци, общо над 150 души.

Към 17.30 ч. пожарът бе почти овладян, като за наблюдение през нощта остават дежурни екипи на Горско стопанство Стара Загора и ОУ ПБЗН.

Щетите тепърва ще се уточняват, вероятната причина за възникналия пожар е човешка небрежност.

Водещи новини

Още новини