Младеж опита да прегази полицай и избяга

share

21-годишен шофьор се опита да прегази автопатрул и избяга при опит за проверка, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Днес в 04.00 часа в Бургас на бул. "Захари Стоянов", автопатрул при Четвърто Районно управление "Полиция" - Бургас, подава звуков и светлинен сигнал, за да спре за проверка лек автомобил "Ровър" с бургаска регистрация, за който по-късно е установено, че е собственост на 60-годишната С.Х. от с.Черни връх, общ.Камено.

Водачът на лекия автомобил не се подчинява и се опитва да избяга в посока за Средец, като увеличава скоростта си. Патрулът последва автомобила, като през цялото време му подава звуков и светлинен сигнал. Едва на около 200 м преди разклона за с. Константиново управляващият лек автомобил "Ровър" спира, водачът на служебното МПС излиза от патрулния автомобил и се насочва към нарушителя, като му разпорежда да излезе от автомобила за извършване на проверка.

В този момент нарушителят тръгва и насочва автомобила си срещу служителя, като се опитва да го прегази. Служителят избягва удара и вижда, че водачът на "Ровър"-а отново предприема действия да избяга от патрула в посока Бургас. С цел спиране на нарушителя полицейският служител възпроизвежда няколко предупредителни изстрела във въздуха, от служебното си оръжие със стоп патрони и по посока на автомобила.

Патрулът последва нарушителя, но го изгубва в землището на с.Черни връх. В резултат на предприетото издирване, "Ровър"-ът е установен в двора на къщата на собственичката му С.Х. При проведената първоначална беседа, живущите на адреса не посочват кой е управлявал автомобила. След проведените оперативно издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия е установено, че извършител на деянието и водач на автомобила е 21-годишният Я.Х. от с. Черни връх, син на собственичката на автомобила. Лицето е задържано с полицейска заповед за 24 часа. За случая е образувано досъдебно производство по чл. 269 от НК.

Водещи новини

Още новини