На 158 сигнала за произшествия са реагирали екипите на пожарната

Pixabay
share

На 158 сигнала за произшествия са реагирали екипите на пожарната през изминалото денонощие. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН). За последните 24 часа са потушени 106 пожара.

При пожарите има един загинал и един пострадал. 

На 11 юни в 01:00 ч. е получен сигнал за пожар на апартамент в жилищна сграда в кв. „Манастирски ливади“ в София. По време на пожарогасенето, в апартамента, от който е започнал пожарът, е открито тяло на мъж с неустановена самоличност. Причината за възникване на пожара е забравена храна на котлона.

В 15:14 ч. на 11 юни е получен сигнал за пожар на къща в село Еленино в община Стара Загора. При инцидента е пострадала жена на 64 години. Тя е вдишала дим и токсични газове. По данни на дежурният екип от Университетската болница за активно лечение (УМБАЛ) „Стоян Киркович“ в Стара Загора, пострадалата е хоспитализирана за няколко дни под наблюдение и е в добро общо състояние. Причината за възникване на пожара е небрежност при боравене с електрически уред.

С преки материални щети са 29 от пожарите за изминалите 24 часа. От тях шест са били в жилищни сгради. Без нанесени материални щети са възникнали 77 пожара.

Пожар горя в румънската АЕЦ ”Черна вода”

Извършени са 51 спасителни дейности и помощни операции, от които седем при катастрофи.

Водещи новини

Още новини