Задържаха огромно количество марихуана, чак "Орландовци" се вмириса

share

Откриха голямо количество наркотици в столичния квартал "Орландовци".

Подробности за това разкриха Атанас Илков, директор на Главна дирекция "Национална полиция" и Иво Илиев, зам.-градски прокурор на София.

Атанас Илков обясни как се е стигнало до днешната акция. Всичко е започнало в началото на годината, когато е получена информация за банда, която се занимава с наркотични вещества и днес ще бъдат положени грижи за наркотичните вещества, които се отглеждат. В момент на полагане на грижите, са арестувани три лица. Между 23 и 60 години. Количествата, които се произвеждат не са може би за улични купувачи, а за по-едри бизнесмени. 

"В момента, в който влязохме в помещенията, се натъкнахме на висок клас техника, който се използва за отглеждане на наркотици. Групата работи от години. Има 2700 растения, които са в различен стадий на растеж,.

Миризмата около имота, в който е извършена акцията, се разпространява в момента, защото прозорци и врати са отворени, иначе тя не се усеща от съседите.

По думите на Атанас Илков, в имота никой не живее и не може да живее заради миризмата. 

Иво Илиев, зам.-градски прокурор на София, обясни, че чак тази сутрин е станало ясно за това. Той разкри какви обвинения ще бъдат повдигнати на арестуваните лица.

Тепърва предстои да има събиране на доказателства. 

 

Водещи новини

Още новини