81 пожара са станали в страната до обяд

share

Пожарната обстановка в страната е под контрол, съобщиха от пресцентъра на МВР.

До обяд в цялата страна са получени 81 сигнала за пожари.

Към момента огнеборците участват в ликвидирането на 49 произшествия. Навсякъде са осигурени нужните гасачески екипи, пожарна и верижна техника.

Овладян е огънят в землищата на ямболските села Раздел и Вълча поляна. Напълно локализиран е югоизточният фронт на пожара. Изпепелената площ надхвърля 10 000 дка. В локализирането на огъня участват пожарникари, горски служители, военнослужещи и доброволци.

Пожарът в горски масив между хасковските села Родопи и Любеново все още продължава да се развива. Към момента огънят е обхванал около 500 дка гора. Теренът е недостъпен за пожарна техника и гасенето се извършва на ръка. Преди около час в помощ на пожарникарите се включиха и военнослужещи.

Четвърти ден продължава работата по ликвидиране на двата пожара на територията на област Бургас. Локализиран е огънят между селата Вълчиново, Синьо Камене, Сливово и Гранитец. Овладяна е пожарът край айтовското село Тополица. Там огънят е обхванал 1300 дка суха растителност.

Кюстендилските пожарникари работят по южния и северния склон на пожара над Рилски манастир. В помощ на гасаческите групи се включи и летателна техника.

Водещи новини

Още новини