Фрапиращ случай на кражба на генетичен материал

Кадър - Нова телевизия
share

Фрапиращ сигнал за злоупотреба с генетичен материал.Потърпевшият е Людмил Петровски, който разбира, че е баща, без да има идея как се е случило, информира Нова телевизия.

„Невероятна и драматична житейска история. Благодаря на г-н Петровски, че я разказа. Тя е лична, но поставя много сериозни въпроси днес, когато медицината е толкова напреднала. Хората съхраняват стволови клетки, яйцеклетки, ембриони, сперматозоиди. Г-н Петровски и съпругата му планират процедура за ин витро във Варна. Междувременно мъжът решава да съхрани сперматозоиди в столична болница. Оставя материал за съхранение и в един момент се оказва, че е станал баща, дори е поканен на кръщенето на детето. Майката е лекар в конкретната болница. Генетичният му материал е използван без негово разрешение”, разказа Мариета Николаева, която се е срещнала с Петровски.

Момиче обвинява в блудство мъж с много самоличности, излежал присъда за домашно насилие

В момента се водят спорове за родителските права. „Мъжът твърди, че не му дават да вижда детето. Поставен му е ултиматум – да живее с майката и детето”, поясни тя.

От Изпълнителна агенция „Медицински надзор” заявиха, че при тях няма постъпил такъв сигнал. „Нужно ли да има сигнал, за да си свършат работата институциите?", попита Николаева. 

Водещи новини

Още новини