Митничари на "Капитан Андреево" задържаха таблетки, съдържащи прекурсор за наркотици

Агенция Митници
share

Митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" откриха и задържаха 88 000 таблетки, съдържащи псевдоефедрин - прекурсор за производство на наркотика метамфетамин, съобщиха от регионалния пресцентър на митницата в Свиленград.

На първи февруари в 08:45 часа на пункта пристига товарен автомобил на път от Турция за Полша. Шофьорът - полски гражданин, представя редовни документи за превозваната стока – опаковъчно фолио. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка с рентгенова апаратура, като са отбелязани необичайни плътности в предната част на полуремаркето. При последвалата физическа проверка се установява, че под палетите с декларирана стока са укрити 11 пакета с блистери с лекарствения препарат Sudafed.

Лаборатория за производство на наркотици е разкрита в близост до три учебни заведения в Сливен

Намерени са 8800 блистера с по 10 таблетки – общо 88 000 таблетки, всяка с по 60 милиграма от съставката псевдоефедрин, който съгласно регламент на Европейския съюз е прекурсор за синтез на наркотични вещества. На водача на товарния автомобил е съставен акт.

Последният случай на открит на пункта ефедрин бе на 29 август миналата година. Тогава прекурсорът за метамфетамин - 10 шишета с по 50 таблетки, бе открит в микробус от Турция за Косово. 

Водещи новини

Още новини