Лаборатория за производство на наркотици е разкрита в близост до три учебни заведения в Сливен

  • 23 октомври 2023 11:37

  • 881
  • 1
Лаборатория за производство на наркотици е разкрита в близост до три учебни заведения в Сливен
© МВР пресцентър
Слушай новината Слушай новината

Лаборатория за производство на наркотици е разкрита в Сливен при акция на 21-ви и 22 октомври, съобщиха от пресцентъра на областната полиция.

При проверка на частен дом, намиращ се в непосредствена близост до три учебни заведения, са установени двама криминално проявени мъже на 43 и 35 години. В едно от помещенията, обособено като лаборатория, са намерени и иззети множество прекурсори, течности, вещества и предмети, необходими при производството на синтетични наркотици. Иззети са опаковки с бяло кристалообразно вещество, което при теста е реагирало на метамфетамин.  

Двамата мъже са отведени в Районно управление - Сливен и задържани за 24 часа. За случая е уведомена Окръжна прокуратура - Сливен. Образувано е досъдебно производство.

Задържаха 37-годишен мъж с 20 кг марихуана

Метамфетамин и канабис са иззети при проверка на друг адрес в град Сливен, също в близост до учебно заведение. Задържан е криминално проявен мъж на 29 години. По случая е образувано досъдебно производство. 

Четири килограма канабис и 42 пакетчета метамфетамин бяха иззети при акция полицията на 17 октомври, осъществяваща контрол в района на учебни заведения.

Последвайте канала на

Калина Христова
881 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Tt

2023.10.23 | 12:07

1
Тва от снимката е шит качество

Добави коментар

Водещи новини