Закопчаха автоджамбазин откраднал шест коли нисък клас

share

Криминалисти от Четвърто районно управление задържали рецидивист, специализирал се в извършване на противозаконни отнемания на автомобили и кражби на части и вещи от возила. Само за месец Н.К. извършил шест кражби на коли, установил разследващ екип на Шесто, а колегите им от Четвърто районно управление документирали противозаконни отнемания на МПС и няколко кражби на части и вещи от автомобили.

През нощта на 6 август в полицията били регистрирани две кражби - на лек автомобил „Ауди 80”, паркирана в ж.к. „Стрелбище” и на акумулатор и други вещи от автомобил. В хода на разследването криминалисти получили информация за мъж от криминален контингент, специалист в този род престъпления. Установена била и неговата самоличност – Н.К. /26 г./ от Варна, подвизаващ се в столицата без адресна регистрация. Регистриран е над 20 пъти за противозаконни отнемания на автомобили, кражби на части и вещи от тях, грабежи, неведнъж осъждан. Установено било, че от 2010г. до януари 2012г. Н.К. изтърпял поредната си присъда за кражба от МПС и противозаконно отнемане на автомобил. Междувременно станало ясно, че младежът пребивавал в столицата при свои приятел - Н.Д./23 г./.

На 8 август в кв. „Борово” полицаите открили откраднатото на 6 август „Ауди“ . Извършителят – Н.К. бил заловен вчера сутринта пред входа на блока на неговия приятел. Носел две големи торби с дрехи и хранителни продукти, които се оказали обект на кражба от кола, разбита непосредствено преди това. Пред служителите на реда задържаният признал за противозаконното отнемане на автомобила и трите кражби на части и вещи от коли, паркирани под района на Четвърто РУП. При претърсването на обитавания от него апартамент били иззети мобилни телефони, флаш-памети и дебитна карта, за която се установило, че също е обект на кражба.

Криминалистите от Шесто РУП установили, че Н.К. е автор на шест кражби на коли, отнети от паркинги в кварталите „Бели брези”, Лагера”, Хиподрума” и „Борово”. Обикновено младежът се возел известно време с тях, след което ги зарязвал в други квартали. Едно от возилата – „Ауди 80”, било обект на две поредни кражби от паркинг в „Хиподрума”. Служителите го открили с липси в жк:„Борово”, а в него бил намерен акумулатор, откраднат от друга кола. Всичките коли, обект на кражба – „Пежо 106”, „Фиат Типо”, „Ауди 80”, Рено Рапид” и „Рено Клио” били открити и върнати на собствениците.

Н.К. и Н.Д. били задържани с полицейска мярка за 24 часа. След доклад на материалите в Софийска районна прокуратура на Н.К. било повдигнато обвинение по чл. 195 ал.1 т.3 и т.4 от НК и мярката му е удължена за 72 часа.
Работата по документиране на престъпната му дейност продължава.
 

Водещи новини

Още новини