Ограбиха 75 бона от касата на ловци

share

Председателят на ловно-рибарския съюз в Мездра Генади Събков е съобщил в полицията, че от касата на сдружението липсват около 75 000 лева, съобщава в. „Конкурент”. Липсата на парите лъснала при одит, който приключил неотдавна. Криминалистите в полицията вече са започнали разследване.

„Подали сме сигнал и в прокуратурата. Пари от касата наистина липсват. Изчезналата сума е установена след вътрешна ревизия, която беше извършена през последните 2 месеца. Не мога да съобщя точната сума”, потвърди Генади Събков. Шефът на ловците в Мездра отказа да коментира кой би могъл да открадне толкова пари, за да не пречи на разследването. От достоверен източник обаче стана ясно, че достъп до съхраняваните в касата пари имал само главният счетоводител на дружеството.

„Липсващите пари по никакъв начин няма да попречат на практическата работа на дружеството. Средствата, с които разполагаме, са достатъчни, за да бъде изпълнено всичко обещано на ловците”, уточни председателят.

Средствата постъпват предимно от курсове за обучение на млади ловци, членски внос и такси за ловни излети. Целогодишните такси за лов и риболов също влизат в касата на дружеството.

Водещи новини

Още новини