Задържаха трима, непосредствено след грабеж в София

share

Столични криминалисти задържаха тричленна група, извършвала грабежи на територията на София, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Тримата били задържани минути след като нападнали и обрали жена в района на „Ботевградско шосе”. В понеделник следобед на тел. 112 столичанка сигнализирала, че била нападната от младеж. Това станало при разминаването им на улицата. Непознатият изтръгнал златната й обица и побягнал. Жената запазила самообладание и внимателно го проследила – видяла, че малко по-нагоре по улицата го чакали още двама. Пред пристигналия автопатрул на Пето Районно управление "Полиция” тя дала точно описание на тримата, както и посоката, по която тримата се оттеглили.

След около 40-минутно издирване на ул. "Тодорини кукли” служителите на реда засекли младежите. Оказало се, че междувременно те пласирали обицата в заложна къща на бул. "В. Левски". След задържането е установена самоличността им - Д.С. на 18 години, 17-годишен и 15-годишен.

Оказало се, че най-малкият бил най-активен, водели го на отчет и в Детска педагогическа стая за кражби. В разследването се включили и криминалисти на столичната дирекция. Пред служителите на реда тримата признали, че са действали на територията на столицата и до момента са извършили около 10 идентични грабежа под района на Второ и Девето районни управления. Откраднатите бижута пласирали в заложни къщи като ползвали чужда лична карта.

Разследващият екип продължава работата по документирането на престъпната дейност на тримата. Материалите по случая са докладвани на Софийска районна прокуратура.

Водещи новини

Още новини