Появиха се снимки на главата на атентатора (18+)

share

Българският представител на "Уикилийкс" - "Биволъ", публикува екслузивни фотографии, за които твърди, че са на главата на атентатора-камикадзе от летището в Бургас. На тях се вижда млад и синеок мъж с напълно европеидни черти, високо чело и гъсти черни коси.

Фотографиите са видимо обработени със софтуер. Той е добавил растеризация на образа и ретуширане на най-страшните белези от взрива.

Снимките не се препоръчват за лица под 18 години и такива със слаби нерви.

"До часове, най-много до ден, ще бъде готова снимка, която ще покрива до 95% лицето на терориста, извършил атентата срещу израелски граждани на летището в Бургас на 18 юли", каза снощи вътрешният министър Цветан Цветанов. Той обясни, че снимката се прави на базата на възстановената от съдебните медици глава на атентатора, видеозаписа от аерогарата и свидетелските показания на срещналите се с него хора у нас.

На 24 юли в интервю за Дарик д-р Косьо Янков, завеждащ Съдебна медицина в Многопрофилната болница в Бургас, извършил аутопсиите на загиналите при взрива, каза, че разследващите и МВР би трябвало да разпространят снимките, направени при аутопсията на атентатора, а не фоторобот. Освен това тогава той обясни, че е необходимо да се направи антропология на главата на самовзривилия се мъж на летището в Бургас.

Според д-р Янков антропологията на главата би могла да докаже етническия произход на атентатора. По думите му, разпространените от МВР снимки от фалшивата шофьорска книжка на атентатора са мътни и неразбираеми. Фоторобът също не дава реални представи.

Водещи новини

Още новини