Пак горя къща в село Каменяк

share

През нощта в село Каменяк пак горя къща, съобщава Труд. В шуменското село вече повече от два месеца върлува незнаен пироман. Според местните хора, това е 15- ти пореден пожар въпреки, че от миналия понеделник в селото има постоянен полицейски патрул.

В четвъртък към 21 часа униформените забелязали огъня от поредната запалена къща и незабавно алармирали пожарната. Постройката е в същата крайна махала, където са и другите палежи. Огънят лумнал отвътре и затова огнеборци разбили дървената порта, за да могат да гасят. До полунощ пламъците са били овладяни с над 10 тона вода.

В кметството в селото през нощта вървяха разпити на заподозрени, извикани бяха и психолози. До сутринта ще изясним кой е направил палежа, обеща шефът на полицейския участък в Хитрино Дарин Димитров. В петък по обяд все още полицията не беше установила и оповестила извършителя.

Според полицията в селото са станали не 15, а 9 пожара, а последният е десети. 19-годишно момче с психически проблеми признало за шест палежа, а група деца два пъти драснали клечката на старото селско училище. Котлон пък подпалил една от къщите, твърдят от пожарната. За други две къщи обаче няма обяснение.

Водещи новини

Още новини