Две от жертвите на атентата се скарали с терориста

share

Две от жертвите на атентата в Бургас от миналата седмица са влезли в пререкания с предполагаемия терорист, мигове преди експлозията, съобщи БТВ.

Израелското радио „Аруц Шева” цитира думите на една от оцелелите при атентата – Гилат Куланги, чийто съпруг е сред загиналите при нападението – според която предполагаемият атентатор е преместил без питане багажа им, заради което мъжът й Ицик и негов приятел се опитали да го заговорят.

Гилат Куланги разказва, че в момента в който съпругът й и неговият приятел Амир Менаше, също сред загиналите при нападението, заговорили предполагаемия атентатор, „оператор е задействал от разстояние взривното устройство”.

„Той дойде до автобуса, избута багажа ни настрани и постави своя”, разказва жената пред израелската телевизия „Канал 2”.

„Те (съпругът и неговия приятел) започнаха да спорят с него – и тогава операторът, който ги е видял от разстояние, е задействал взривното устройство”, допълва Гилат Куланги.

Според израелските медии свидетелските показания на жената се проверяват в момента, заедно с информацията, че е възможно предполагаемият терорист да се е опитал да наеме автомобил на летището.

Предполага се, че ако терористът се е опитвал да наеме автомобил, той не е подготвял самоубийствено нападение.

Според британското издание „Дейли Мейл” терористът, командвал нападението в Бургас, се смята за най-голямата заплаха за предстоящите летни Олимпийски игри в Лондон, които се откриват в края на седмицата.
 

Водещи новини

Още новини