Цигари в седалки спипаха митничари

Агенция Митници
share

При две проверки митническите служители от ТД Митница Русе установиха недекларирани общо 42 720 къса цигари (2 136 кутии), от които 13 720 къса (686 кутии) с турски акцизен бандерол.

На 08.01.2023 г. в Северна промишлена зона на ТИР Терминал - Видин в района на ГКПП Дунав мост 2 митническите служители спират за проверка излизащ от страната лек автомобил „Ауди“, управляван от български гражданин. При осъществения митнически контрол е установено наличието на 10 000 къса (500 кутии) цигари с български акцизен бандерол и 13 720 къса (686 кутии) цигари с турски акцизен бандерол.

Агенция Митници

За цигарите с турски акцизен бандерол с търговски марки „Marlboro“ и „Parliament“ е образувано досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура – Видин и водачът е привлечен като обвиняем.

За тютюневите изделия с български акцизен бандерол не са представени изискуемите документи съгласно ЗАДС, за което е съставен акт за установяване на административно нарушение. Всичките акцизни стоки са задържани.

Спипаха 3000 контрабандни кутии цигари на летището във Варна

При втория случай – от 06.01.2023 г., отново в района на ГКПП Дунав мост 2 – Видин, около 12:30 ч. митническите служители проверяват лек автомобил с водач български гражданин, пътуващ за Германия. При извършената митническа проверка са открити 19 000 къса (950 кутии) цигари с български акцизен бандерол, пренасяни извън нормите за лично ползване.

Водачът е заявил, че цигарите са негови и не притежава изискуемите документи съгласно нормите на ЗАДС. За установеното нарушение на водача е съставен акт за установяване на административно нарушение и акцизните стоки са задържани. 

Агенция Митници

Водещи новини

Още новини