Издирването на рибарите продължава: Съмненията вече са, че трябва да се търси основно под вода

БТВ
share

Четвърти ден няма следа от двамата мъже, които изчезнаха във водите на язовир „Мандра“ край Бургас. Мащабната акция по издирването им продължава и днес, въпреки лошото време.

В издирването се включват водолази от пожарната, полицаи, които пеш обхождат крайбрежието, служители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, както и служители на общината, които с лодки и дрон обследват територията, предаде БТВ.

Периметърът на издирването е концентриран около мястото, където беше намерена лодката на двамата мъже и мястото, откъдето се предполага, че в неделя са влезли в язовира.

Спасителните екипи тръгват по нова следа за издирването на рибарите край Бургас

„Вчера местихме дрона с автомобил, за да може точката на излитане да е по-близка до другата и да имаме по-голям периметър на облетяване, но нищо не излезе. Водолазите влязоха на мястото, където се предполага, че (б.р. рибарите) са влезли да пускат мрежи. И там нищо не намерихме. Днес ще имаме подкрепление от още двама водолази от „Гранична полиция“. Съмненията вече са, че трябва основно да се търси под вода“, обясни Веселин Василев, който е директор на УКОРС в Община Бургас.

Ще продължи и огледът с дрон.

Водещи новини

Още новини