Спасителните екипи тръгват по нова следа за издирването на рибарите край Бургас

  • 30 ноември 2022 13:43

  • 1709
  • 1
Спасителните екипи тръгват по нова следа за издирването на рибарите край Бургас
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Издирването на изчезналите рибари в Мандренското езеро днес ще бъде съсредоточено около мястото, където бяха открити рибарски мрежи. Призовават се доброволци да се присъединят към акцията по търсенето на мъжете.

Проливният дъжд и силният вятър в Бургас усложниха в последните часове операцията, но въпреки това лодки и дронове обследват водоема.

След намирането на лодката на двамата рибари, днес спасителните екипи тръгват по нова следа.

Константин Дамянов, началник отдел в ИАРА-Бургас: "Към момента имаме информация само, че там, където са изчезнали са намерели една мрежа, но там където е намерена лодката, в този район не са намерени мрежи", предаде БНТ.

Валентин Иванов, водолаз към РДПБЗН-Бургас: "При положение, че ги нямаше, където открихме лодката, вчера извършихме водолазен оглед, сега предположенията се, че е възможно да са там, където са мрежите".

Как продължава акцията за изчезналите рибари, след като намериха лодката им?

Иван Връбчев, капитан: "Аз имам и сонар на лодката, пускам и дава от дъното и повърхността и ако има нещо от дъното до повърхността, сонарът го отчита. 

Операцията по издирването има нужда от доброволци по суша.

Веселин Василев, дирекция "Управления при кризи" към Община Бургас: "Да го прикрепим към дали издирвателна група по брега на езерото или с автомобил някъде, ако се наложи да се придвижи".

От 1 ноември нощният риболов е забранен.

Росица Валентинова
1709 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.30 | 20:58

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини