В Пазарджик спипаха трима за притежание на наркотични вещества

Булфото (архив)
share

При две полицейски акции, проведени на територията на област Пазарджик, са задържани три лица за притежание на наркотични вещества, съобщи говорителят на ОД на МВР - Пазарджик Мирослав Стоянов. 

Служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при пазарджишката дирекция са открили солидно количество наркотици. По случая е претърсена къща, обитавана от 39-годишен мъж – жител на лесичовското село Памидово. В хода на полицейските действия била открита суха зелена листна маса от глави и съцветия с общо тегло 9,26 килограма. Последвали полеви наркотестове, които реагирали положително на марихуана. Наркотикът е иззет, а притежателят му задържан в ареста за срок от 24 часа.

Двама са задържани заради притежаване на наркотици от служители на сектор „Криминална полиция“ при Районното управление на МВР в Пазарджик.

Баща и син са задържани за наркооранжерия

Вчера по обед екипи от сектора, подпомогнати от колегите им полицейски и младши-полицейски инспектори, спрели в близост до автокъща край областния град лек автомобил „Фолксваген“. Полицаите установили, че водачът е 25-годишен мъж от панагюрското село Попинци, а до него пътувал 17-годишен от същото село. Последвала щателна проверка на двамата и на автомобила. Криминалистите открили у водача и у непълнолетното момче две пластмасови кутийки, съдържащи общо четири полиетиленови топчета.

След направения полеви наркотест се оказало, че съдържанието е синтетичен канабиноид. Дрогата е иззета, а притежателите ѝ са задържани в ареста на РУ-Пазарджик.

И по двата случая са образувани досъдебни производства.  

Водещи новини

Още новини