Окръжният прокурор на Бургас за катастрофата: Тежко умишлено престъпление

Булфото, архив
share

Това е едно тежко и умишлено престъпление. По оценка на разследващия екип и наблюдаващите прокурори се касае за един съзнателен, целенасочен и умишлен акт на престъпление. Предстои повдигане и предявяване на обвинения и внасяне от Окръжна прокуратура – Бургас на искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража” на задържания шофьор на автобуса. Това заяви в предаването „Денят на живо” по Nova News окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев, коментирайки тежката катастрофа с автобуса с мигранти в Бургас, при която загинаха двама полицаи.

„Това е умишлено ПТП в резултат на което е причинена смъртта на двамата полицейски служители. По оценка на доказателствените източници не би могло да се говори за непредпазливо причинена смърт”, подчерта той.

Катастрофата със загинали полицаи: Един от тях не трябвало изобщо да е на работа

Чинев посочи, че към момента не може да даде подробности за казаното от задържания в Първомай шофьор на автобуса. „Но уверявам, че се работи много динамично и интензивно, и той е бил установен и задържан. Предстои повдигане и предявяване на обвинения и внасяне от Окръжна прокуратура – Бургас на искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Вижте удара между автобуса с мигранти и патрулката в Бургас, отнел два живота

„Колегите са провели необходимите беседи със задържания. Ще бъдат проведени и необходимите действия по разследването с негово участие. Ще положим максимални усилия да установим обективната истина и виновните да бъдат изправени пред българския съд”, категоричен беше прокурорът.  

Той не потвърди информацията за стрелба по време на преследването на автобуса.

Водещи новини

Още новини