Утре в Бургас ще бъде ден на траур в памет на загиналите полицаи

  • 25 август 2022 09:14

  • 3167
  • 7
Утре в Бургас ще бъде ден на траур в памет на загиналите полицаи
© Novini.bg/Bulphoto

Утре в Бургас ще е ден на траур в памет на загиналите полицаи, заяви кметът на Бургас Димитър Николов, който посети мястото на трагичната катастрофа.

"Денят в Бургас започна тежко и трагично. Загинаха двама наши полицаи, доблестно изпълнявайки служебния си дълг. В моите очи те са герои и искрено изказвам съболезнованията си към техните близки.", каза Николов пред БНТ.

Още подробности за жестокото меле в Бургас, при което загинаха двама полицаи

На мястото на инцидента са вътрешния министър Иван Демерджиев и главният секретнар на МВР Петър Тодоров.

По информация на "По света и у нас" регистрационните табелите на автобуса са холандски, като не отговарят на марката и модела на превозното средство, тоест - най-вероятно на автобуса са сложени крадени номера.

Според познати на загиналите полицаи става въпрос за Йордан Илиев и старши полицай Атанас Галев.

Окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев определи действията на шофьора на автобуса с мигранти, който катастрофира и уби двама полицаи, като "съзнателен целенасочен умишлен акт". По думите на Чинев в случая не може да се говори за действие по непредпазливост.

Тежката катастрофа в Бургас е станала минути преди 5 часа тази сутрин. Автобус с мигранти се вряза в павилион и патрулен автомобил по време на преследване с полицията. Загинали са двама полицаи, преследвали автобуса с мигранти.

В "Денят започва" заместник главният секретар на МВР Станимир Станев заяви, че жертвите на тежкия инцидент са полицаи от ОДМВР - Бургас, които са патрулирали на входа на града.

След преследване: Автобус с мигранти блъсна патрулка в Бургас, има загинали полицаи

Преди загиналите да се включат в преследването на автобуса с мигранти, превозното средство не се е подчинило на два опита за спиране от постове на "Гранична полиция". Патрулиращите полицаи в морския град поели автобуса при влизането му в Бургас и предприели действия за спирането му. При гонка по улиците на града автобусът катастрофира и на място загиват двамата служители на реда.

Няма данни за сериозно пострадали пътници в автобуса. В него са пътували 48 мигранти - мъже, жени и деца, които в момента са на мястото на катастрофата. Тепърва ще се изяснява националността им.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
3167 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Мършо ЗАКС

2022.08.25 | 14:20

7
Ако съм роднина на тези загинали момчета,ще платя на най-голямо ниво в ГДБОП,ще те открия по телефона и ще ти извадя червата,а след това ще те удуша с тях .
ЗАКС до селянина

2022.08.25 | 09:46

4
не в Манастирски ливади! Що? Искаш да се присъединиш ли?
Дай да те видя кат в ливадите вееее

2022.08.25 | 14:16

6
Давай адрес боклук
ЗАКС

2022.08.25 | 09:27

1
а тука в София, ще има купон! Всички свободомислещи ще изпием по една бира с кеф и ще си спомним какви подлоги и корумпирани свине са полицаите! Дано повече мрът, и ни носят положителни емоции! Ура и слава за МВР!
ото

2022.08.25 | 10:08

5
Изрод долен!!!!
Фсе

2022.08.25 | 09:42

3
Твойта мама мръсна Как може да говориш така за хорското нещастие бе боклук
Гражданин

2022.08.25 | 09:34

2
ЗАКС, в софийски затвор ли ще празнуваш утрепко?

Добави коментар

Водещи новини