Майката убийца от Сопот само била кърмела и гушкала сина си

share

Юлияна Илинова от Сопот, която беше задържана в ареста на II РУП в Пловдив, че е задушила новороденото си момченце, е освободена, предаде Дарик.

32-годишната родилка не е дала разумно обяснение защо е посегнала на сина си. Пред криминалистите твърдяла, че само го е кърмела и гушкала. Според разследващите детето е притискано силно, в резултат на което е спряло да диша. То е родено на 14 юни със секцио в частна пловдивска болница. По предварителни данни е починало на 17 срещу 18 юни. В понеделник сутринта дежурният лекар е сигнализирал полицията, тъй като установил, че мъртво и има следи от насилие.

От Окръжна прокуратура обясниха, че делото е изпратено по компетентност на Районна прокуратура, тъй като една от версиите е, че майката е била в следродилна депресия. Ако действително е била изпаднала в такова състояние и е умъртвила детето си, наказанието е по-леко - до 3 години затвор. За умишлено убийство законът предвижда от 15 до 20 г. или доживотен затвор.

Според специалисти при някои жени постродилната депресия протича много тежко. Родилките са объркани, не могат да контролират емоциите си, изпитват отчуждение и дори озлобление към бебета си.

Водещи новини

Още новини