Директорът на ГДБОП за АМ „Хемус“: Важно е до кого са стигали парите, а не в какъв цвят чанта са били

Bulphoto, архив
share

В ГДБОП има две дела, свързани с магистрала „Хемус“. Важно е до кого са стигали парите, а не дали са изнесени в чувал или в какъв цвят чанта. Това заяви директорът на службата Калин Стоянов и изрази надежда тези разследвания да не останат с един обвинен.

„Някои от най-значимите случаи на Националната полиция миналата година са свързани с магистрала „Хемус“ и десетина язовира. За водните съоръжения полицията е била сезирана от ДНСК. Статистиката сочи, че има спад от 7.87 на сто на престъпленията и ръст на разкриваемостта с пет процента, според отчета на службата“, заяви той.

Домашен арест за обвиняемия по делото „Хемус”

Като основни предизвикателства в работата им за миналата година Стоянов посочи противодействието на международния тероризъм, нелегалната миграция и киберпрестъпността. По думите му от началото на пандемията се наблюдава рязък скок на компютърните престъпления, а характерен белег е пикът на разпространени материали в педофилски мрежи. 

„Срещу разпространението на наркотици има 44 операции, някои от които международни. Заловени са над един тон наркотици“, каза още Стоянов.

Водещи новини

Още новини