Полицията в Шумен откри оранжерия за халюциногенни гъби

share

При специализирана акция за шофиране след употреба на наркотици са заловени четирима дрогирани наркопласьори. Щом спрели автомобила, полицаите се впечатлили от странното поведение на младежите, съобщава БНТ. По думите на говорителя на ОД на МВР - Шумен Ася Йорданова, мъжете били неадекватни. Водачът е изпробван с техническо средство дрегер. Не е отчел наличие на алкохол, но за сметка на това е отчел наличие на наркотични вещества.

Веднага последвали обиски в колата и в домовете им. Там полицаите попаднали на интересни находки – електронна везна, чай за пушене, доста голямо количество марихуана и екстази. В найлоново пликче било намерено червено триъгълно хапче. Съдържанието му ще бъде установено от експертиза.

В жилището на 27-годишен младеж от компанията униформените намерили халюциногенни гъби. По думите на Любомир Христов, директор на ОД на МВР – Шумен, те са ги открили в един метален шкаф. Вътре имаше 3-4 саксии, някои от тях тепърва
пораснали, някои по-големи. Знаете какво е въздействието върху тези, които ги консумират. То е по-силно от марихуаната, от екстазито, казва той.

От четиримата задържани само един не е с криминално досие. Двама от тях са излезли от затвора в началото на миналата година, след като излежали присъда за разпространение на наркотици. До момента са разпитани четирима свидетели, които потвърдили, че си купували наркотици от трима от задържаните.

Водещи новини

Още новини