45 души загинаха при автобусна катастрофа на АМ "Струма"

Булфото
share

Най-малко 45 души загинаха, след като пътнически автобус с македонска регистрация се запали на автомагистрала "Струма", съобщава NOVA. Трагичният инцидент е станал край село Боснек около 2.00 ч. тази нощ. 

Всичко по темата:
Автобусната трагедия на Струма 150

Общо 52-ма души са били в автобуса, който най-вероятно е пътувал към Истанбул. Оцелелите в катастрофата са 7. Те са откарани в "Пирогов". По първоначална информация състоянието им е стабилно.

На косъм от нова трагедия край Своге

По информация на NOVA жертвите са граждани на Северна Македония. Българският премиер Стефан Янев е уведомил колегата си от западната ни съседка Зоран Заев.

От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че движението по аутобана в участъка от пътен възел "Даскалово" до пътен възел "Долна Диканя" е ограничено в двете посоки. Обходният маршрут е: пътен възел "Долна Диканя " - път III-627 - Радомир, и път I-6  до пътен възел "Даскалово".

Участък от 50 метра от мантинелата на магистрала "Струма" е разкъсан при катастрофата на автобуса, каза пред медиите кметът на Перник Станислав Владимиров. Той посочи, че участъкът е един от най-тежките в републиканската пътна мрежа. 

Тъжна годишнина от трагичната катастрофата край Своге

Настилката е била мокра, а на този участък често стават катастрофи. Тази част от пътя е с тежка денивелация и само с палеативни мерки това може да бъде преодоляно, каза Владимиров.

Той е бил уведомен за инцидента от дежурния в общината в 3 часа през нощта.

Властите призовават над мястото на инцидента да не се пускат дронове.

Всичко по темата:
Автобусната трагедия на Струма 150

Водещи новини

Още новини