Задържаха нелегални емигранти на границата

share

Граничните полицаи от Гранично полицейско управление (ГПУ)-Свиленград задържаха две групи нелегални имигранти с общо 14 души, съобщиха от „Гранична полиция”.

Около полунощ полицаите са заловили в района на 286 пирамида, в землището на с. Маточина, петима мъже. Те са без документи за самоличност, заявяват, че са сирийски граждани. По същото време друг граничен наряд е задържал в района на 316 пирамида, в землището на с. Капитан Андреево, 9 души – трима мъже, една жена и пет деца. Единият от мъжете е сириец, останалите се определят като палестинци. Заявяват, че крайната цел на нелегалното им пътуване е Швеция. Жената и децата са настанени в специализирано помещение. Работата по двата случая продължава.

Вчера на ГКПП Кулата-Промахон е селектиран за допълнителна проверка товарен автомобил с чешка регистрация, марка „Скания”, с водач гръцкия гражданин С.К., на 53 години. По документи автомобилът превозва дини и картофи от гръцкия град Пиргос за Пловдив. При проверката на товарното помещение граничните полицаи от ГПУ - Петрич са открили трима чужди граждани, мъже. По техни думи са афганистански граждани на 18, 19 и 23 години. При обиска у тях са открити гръцки временни документи. Шофьорът и нелегалните имигранти са задържани в ГПУ – Петрич. Срещу лицата са образувани полицейски производства по чл.279 и чл.280 от НК. Работата по случая продължава.

Водещи новини

Още новини