Според Цветанов Брендо е имал подкрепа от държавни структури

Булфото, архив
share

Брендо е сериозен играч, много предпазлив. На територията на страната, поне това, което сме имали като оперативни данни, е получавал подкрепа от държавните структури, свързани с борбата и противодействието на организираната престъпност. Коментира бившият вътрешен министър и лидер на "Републиканци за България" Цветан Цветанов.

"През 2008 г. Джорджино – разследващият следовател, който беше по това дело, тогава в „Евроджъст” в Хага споделят и предоставят доклад на представителите на България от прокуратурата, от МВР и от ДАНС. Тогава, всъщност половин час по-късно, Брендо влиза в комуникация с Мелате – един от основните италиански играчи, и му разказва абсолютно всичко по разработката, която е предоставена на италианските власти на „Евроджъст” и за мащабна международна операция”, разказва пред Nova той.

"Кой е предупредил Брендо, и до днес не става ясно. Разследването на прокуратурата също завършва без резултат. А акцията по операцията „Кокаинови крале” е подновена през 2012 г.", отбяляза още Цветанов.

Брендо беше задържан преди дни в Украйна - повече по темата вижте във видеото:

Водещи новини

Още новини