Контрабандни цигари укрити в мебели са открити на "Капитан Андреево"

Булфото
share

Митническите служители от ГКПП "Капитан Андреево" откриха контрабандни цигари, скрити под тапицерията на мебели при проверка на товарен автомобил от Турция, съобщиха от Агенция "Митници". Случаят е от 12 септември около 11.00 часа.

При проверка по метода "анализ на риска" на управляван от турски гражданин влекач с полуремарке с турска регистрация камионът е бил насочен за сканиране с рентген, при което в товара са били отбелязани подозрителни зони с висока плътност.

Митничари с удар от голямо количество цигари

При последвалия физически контрол инспекторите установяват, че под тапицериите на дивани, фотьойли и столове са укрити 7190 кутии /143 800 къса/ цигари от няколко марки без акцизен бандерол. Цигарите са били задържани, както и транспортното средство послужило като средство за извършване на нарушението. На шофьора е съставен акт, уточниха от митницата.

От там обобщиха, че при проверки на "Капитан Андреево" през август т. г. митническите служители са задържали рекордните за годината 2 009 300 къса нелегални цигари, което с 527 353 къса повече в сравнение със същия период на миналата година.

Водещи новини

Още новини