Баба продала внучката си за проститутка

share

12-годишното момиченце, което бе засечено на варненски околовръстен път да проституира преди броени дни, може би е било продадено от баба си, с която е живяло.

Това коментират хора от село Житница, където детето живяло с майка си, преди тя да замине на гурбет в чужбина. Служители на местната администрация останаха много изненадани от новината, че момиченце от селото е изчезнало преди време. Но пък не бяха учудени, че полиция го е намерила на пътя да проституира.

Това още веднъж потвърждава съмнението, че изчезването на невръстното дете от Житница, където над 90 процента от населението е от етнически произход, не е случайно. „Иначе щеше да се чуе, някой щеше да писне“, коментират запознати. Те уточниха, че семейството вече не живее там, но не е ясно на къде са потеглили. Дали обаче това са само предположения и каква е истината около историята на 12-годишното момиче, тепърва ще се разбере, пише petel.bg.

От отдела „Закрила на детето“ в Провадия пък коментираха, че с това момиченце и нейното семейство никога не е работено. „За него не сме получавали сигнали, нито молби за помощ и подкрепа“, коментира шефката на местния отдел Божана Йорданова. Тя посочи, че социалните работници все още не са започнали издирването на близките на детето, от които да научат историята му.

Междувременно стана ясно, че престоят му в Дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни към варненската полиция е удължен с 15 дни. През този период психолог и психиатър ще направят характеристика на потърпевшото дете, което споделило, че на 5 май с нея секс е правил 30-годишен варненец в жилище на ул. „Д-р Селемински“.

„След празниците, когато има повече яснота по случая, ще се прецени дали момиченцето ще бъде настанено в кризисен център, или пък при роднини“, коментира шефът на варненския отдел „Закрила на детето“. По данни на пресслужбата на районния съд пък от задържането на посочения 30-годишен варненец не му е гледана мярка за неотклонение.
 

Водещи новини

Още новини