Полицаи влизат в Стария град на Пловдив

share

Полицейски патрул ще бди за сигурността на туристите и живеещите в Стария град, съобщиха от Областна дирекция “Полиция”-Пловдив, цитирани от в. Марица.

Причината е увеличаването на противообществените прояви в архитектурния резерват през летния сезон, когато когато значително се увеличава броят на туристите от страната и чужбина. Тогава нарастват грабежите, джебчийските кражби и кражбите от домове. Предпоставки за тези проблеми са големия брой музеи, обществени сгради, учебни заведения, недостатъчен брой паркоместа и полицейски служители, осъществяващи охраната на обществения ред, както и недостатъчно ефективният пропускателен режим на бариерата на ул.“Съборна”.

Служителите от “Общинска полиция” са съставили работна карта за подобряване на дейността. Проведени са работни срещи на ръководствата на ОДМВР-Пловдив и Община Пловдив, на които бяха набелязани съответни мерки. Те включват ежедневен полицейски пеши патрул от двама служители на Общинската полиция от 8 до 20 часа, ограничаване до минимум достъпа на моторни превозни средства в Стария Пловдив, както и съдействие за спешна подмяна и поставяне на пътни знаци в района с цел подобряване организацията за движение. Ежедневно двама полицейски служители с мотоциклети ще осъществяват контрол за неправилно паркирани МПС в района.

Водещи новини

Още новини