Арестуваха черногорец и трима арменци, подготвяли убийството на бизнесмен

Булфото
share

Предотвратено е убийството на бизнесмен в София при спецоперация на ГДБОП. Това съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от Агенция "Фокус".

При операцията е задържан организаторът и поръчителят на убийството. Той е гражданин на Черна гора. През 2004 година е задържан в България с 54 кг суха листна маса канабис, а през 2005 г. е задържан с 4 кг хероин. Лежал е в Централния софийски затвор. След 2006 г. има десетгодишна забрана да влиза в България. Пребивавал е в страната с фалшива самоличност, каза още Цветанов.

Мишената на черногореца е бизнесмен от София, който е криминално проявен, регистриран за измами. Черногорецът е набавил пистолет със заглушител. Намерени са оръжието и снимка на бизнесмена мишена. Полицията разполага и с доказателствен материал за постигната договорка за заплащане за убийството в размер на 30 000 лева.

При операцията са задържани и трима арменски граждани. Един от тях е издирван с червена бюлетина за грабеж, незаконно притежаване на оръжие и измами в Армения.

Водещи новини

Още новини