Арестуваният черногорец имал няколко паспорта с различни имена

  • 16 май 2012 14:49

  • 1613
  • 0
Арестуваният черногорец имал няколко паспорта с различни имена
©

В арестувания черногорски гражданин, сочен за поръчител на подготвяното убийство на бизнесмен в София, са открити документи на името на Енис Бечирагич-Белан, съобщава БНР, като се позовава на полицейски източници. Освен паспорт с това име у него са намерени още 2 или 3 документа с други имена.

Заради наличието на няколко паспорта е назначена експертиза и е изпратено запитване до черногорските власти за самоличността на мъжа. Ако се окаже, че задържаният е Енис Бечирагич, това ще е поредният му арест на българска територия. Белан е арестуван на 23 април 2004 година от барети, атакували видинското заведение "Фешън". Връчена му е била заповед за незабавно експулсиране от България. Бечирагич има забрана да влиза в страната за срок от 10 години, гласи заповедта на НСБОП.

Черногорецът, който живее във Видин от края на 1990 година, бе посочен преди време в доклад на Центъра за изследване на демокрацията, анализиращ пазара на наркотици в България, като наркобос, отговарящ за регионите на Видин, Монтана и Враца. С него в България през 1990 година бе и чичо му Юсуф Бечирагич, който имаше забрана за влизане в Югославия. Юсуф бе застрелян през 1993 г. в центъра на Видин при опит да избяга от полицейски конвой след връчване на заповед за експулсиране.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1613 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини