Пресякоха търговия с фалшиви стоки

share

При специализирана операция срещу нерегламентираното използване на търговски марки или дизайн проведоха служители на "Икономическа полиция" при ГД "Криминална полиция", съвместно със свои колеги от столичното Второ РУП и със съдействието на Патентно ведомство на Република България, съобщиха от пресцентъра на МВР. В хода й бяха извършени проверки на три търговски и складови обекта в голяма складова база, разположена на територията на София.

В един от търговските обекти проверяващите се натъкнали на огромен брой, съхранявани за продажба, часовници, неправомерно обозначени с марките "Брайтлинг", "Келвин Клайн", "Гучи", "Кристиян Диор", "Сейко", "Вашерон Константин",  "Ролекс" и други.

Открити са и множество други стоки - чанти и портмонета, отново носещи чужди търговски марки без знанието и съгласието на правоносителите.

Н.Т., който е едноличен собственик на фирмата, стопанисваща обекта, не предоставил документи за произхода на предлаганите за продажба артикули. В хода на процесуалните действия от търговското помещение са конфискувани общо 3350 часовника.

Образувано е досъдебно производство по чл. 172Б от НК. В друг търговски обект, проверен в рамките на специализираната операция, било установено, че за продажба се предлагат обувки, панталони, ризи и блузи, носещи логото на световни марки като "Томи Хилфигер", "Долче и Габана" и "Луи Вюитон" в нарушение на чл.13 от Закона за марките и географските означения.

На управителя на фирмата - Х.Ф., са съставени четири акта от служителите на Патентно ведомство за констатираното административно нарушение на чл. 81, ал. 1 и ал. 5 от ЗМГО.

Стоките са иззети с протокол . Акт за установено административно нарушение на ЗМГО е съставен и на Я.Р. В търговски обект, стопанисван от управляваната от него фирма, били продавани панталони, неправомерно обозначени с марката "Томи Хилфигер".

Водещи новини

Още новини