Нападнаха и биха журналистка в Козлодуй

share

Главната редакторка на в. "Козлодуй днес" Десислава Николова е била нападната и бита пред сградата на районния съд в крайдунавския град късно следобeд в петък.

Журналистката отишла да отразява за изданието си делото срещу скандално известния в Козлодуй Иван Иванов-Мочи заради предизвикан от него побой в местното заведение "Джокерс" предния ден, пише "24 часа".

"Пред входа на съда бяха всички роднини на Мочи от ромската махала и ме заплашиха да не ги снимам и да спра да пиша за тях, разказа за екшъна Николова. - След това майката на Иван Величка Иванова се втурна към мен и ми нанесе удар в лицето."

Благодарение на бързата си реакция Николова не изпуска фотоапарата, който разярената ромка се опитва да избие с удари. Веднага след това Величка се насочва към оператора на местната телевизия "Виж" в опит да му избие камерата от ръцете.

През цялото време на разправията роднините да Мочи отправят обидни думи към журналистите пред безучастните погледи на присъстващите полицаи, но никой от тях не реагира в тяхна защита. Не ги впечатляват и заплахите за саморазправа, които ромите сипят срещу журналистите пред доста свидетели на скандала.

Иван Иванов-Мочи има дебело криминално досие, съден е за нападение над полицаи и има ефективна присъда за организирана престъпна група, от кражбите и измамите на която бе пропищяла цялата община.

След недопустимото посегателство срещу представителите на местните медии, е сезиран районният прокурор на Козлодуй Марин Николов.След неговата намеса вече е образувано досъдебно производство за нападeние над длъжностно лице и отправяне на смъртни заплахи.

Водещи новини

Още новини