Последна информация за обира за 1 млн. лева в Перник

share

Продължава издирването на извършителите на въоръжен грабеж на инкасо автомобил в Перник. Обирът е станал в кв. „Васил Левски“. Мястото е неосветено. В близост има голям хранителен магазин, в който има видеонаблюдение.

„Продължават опреративно издирвателните мероприятия и процесуалните действия съвместно в Окръжна прокуратура – Перник, обяви началникът на полицията старши комисар Димитър Попов по време на брифинг. По думите му още се изяснява колко са били извършителите. Те не са задържани. Имало е оръжие, но то не е използвано, посочи той.

Обир на инкасо в Перник, извършителите избягаха с 1 млн. лева

Окръжният прокурор на Перник – Галина Антова обясни, че е образувано досъдебно производство. Обстановката е динамична. Работи се по всички версии.

Припомняме, че сигналът за инцидента е получен днес в 16:00 часа днес. Обирът е извършен в краен квартал на града. Екшънът се е разиграл пред сграда, в която има офиси на ЧЕЗ и „Изипей“. Работи се и по версия дали престъпниците не са имали вътрешна информация. Според първоначалните данни крадците са били четирима. Те са нападнали охранителите и са отнели неустановена до момента сума пари. След това са избягали с черен джип. По неофициална информация са откраднати 1 млн. лева.

Към момента инкасо автомобилът е още на мястото. Текат огледи. 

Водещи новини

Още новини