Прокуратурата в Плевен с последни подробности за обира на инкасо автомобил

  • 29 март 2018 16:08

  • 5254
  • 0
Прокуратурата в Плевен с последни подробности за обира на инкасо автомобил
© Булфото (архив)

Четирима мъже на възраст между 30 и 35 години - всичките криминално проявени, двама - осъждани, са задържани за грабежа на около 200 000 лева от инкасо автомобил в Плевен, който бе извършен снощи около 20.00 часа.

Това съобщи окръжният прокурор Ваня Савова, цитирана от БТА. Един от разследваните е арестуван по "горещи" следи - около три часа след престъплението. Въз основа на наблюдавана от известно време група, по-късно са арестувани другите трима. В жилище са установени три огнестрелни оръжия и патрони за автомат "Калашников", открити са опаковки за пари. Установен е автомобилът, с който са избягали от местопрестъплението, както и вещи, с които са прикривали лицата си, докато са прехвърляли парите от инкасо автомобила в техния. До момента е установено, че част от оръжието у заподозрените за грабежа е незаконно притежавано.

Работната хипотеза, по която се разследва, е извършване на грабеж в особено големи размери. При доказване на подобно престъпление се предвижда наказание "затвор" от пет до 15 години, плюс конфискация на една втора от имуществото на осъдения. Полицията работи и по версия за престъпна група, която може да е гастролирала в други региони. След повдигане на обвинението, което ще стане до края на деня, ще се поиска да бъде продължен срокът за задържане на 72 часа.

Припомняме, окръжната прокуратура в Плевен води досъдебно производство за грабежа от снощи. Той стана около 19.30-20.00 ч. пред магазин "Кауфланд" 2 в Плевен. От инкасо автомобил на "Випсекюрити", чрез сила, от охранителите на фирмата е отнета сумата от 202 000 лв. Няма пострадали охранители, уточниха от полицията.

За инцидента е уведомил на тел. 112 гражданин, който станал свидетел на грабежа. Престъпниците, спрели пред входа на магазина, изтласкали шофьора на инкасо автомобила, после преместили колата зад магазина. Там прехвърлили парите в своя автомобил, но не успели да вземат цялата сума. От полицията са претърсили три жилища, откъдето е иззет доказателствен материал. Възложени са експертизи.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5254 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини