Пребиха шофьор на автобус засякъл моторист

share

15-годишно момче и 18-годишната му приятелка пострадаха тежко при катастрофа между мотор и автобус в столичния квартал "Обеля".

Инцидентът е станал на булевард "Академик Дмитрий Лихачов". 15-годишният Павел Донков се врязал с мотора си в междуградски автобус. Момчето е тежко ранено, има счупване на единия крак и множество други травми. С него на мотора е била и 18-годишната му приятелка Десислава Славчева. Момичето е по-леко пострадало. И двамата са настанени за лечение в "Пирогов".

Проверката с дрегер е показала, че шофьорът на автобуса не е употребил алкохол. Преди на мястото на произшествието да пристигне полиция обаче мъжът е бил пребит от свидетели на катастрофата. Според тях именно шофьорът на автобуса бил виновен за инцидента.

"Удари се зад мен. Аз свих и той се удари отзад. Полетяха да ме бият хората наоколо. Момчетата слязоха и му помогнаха. Разбиха ми носа. Летеше отгоре", разказа шофьорът на автобус.

Пътниците в междуградския автобус отървавали шофьора от разгневените очевидци. Тепърва ще се изяснява има ли вина за произшествието шофьорът на автобуса, тъй като според свидетели той е отнел предимството на 15-годишния мотоциклетист без книжка.

Водещи новини

Още новини