В Хасково паника заради "пробити" банкомати

share

Поне за 6 банкомата в периферните квартали на Хасково има съмнения, че са със закачени скимиращи устройства.

Преминалите през устройствата банкови карти са с "прочетен" пин код, а вече има и източени сметки, алармираха читатели на "Труд".
За да спасят клиентите си, много банки в Хасково тихомълком блокират дебитни и кредитни карти, след като са преминали през съмнителните банкомати.

"При опит за теглене на пари, научих, че картата е "отхвърлена". А със сигурност ми бяха преведени пари ден по-рано от работодател", съобщи потърпевш, пожелал анонимност. За щастие това му се случило в четвъртък, в последния работен ден преди Великденските празници.  "Успях да отида в клона на банката си. Там ми казаха, че ще ми сменят картата, защото имало опасност от пробив в банкомати в Хасково", допълни потърпевшият, пише 24chasa.bg.


Хората масово теглят позволените дневни лимити и после сменят пин-кодовете на картите си. Оказа се, че полицията в Хасково не е уведомена за случая. "Нямаме информация за източени карти и банкомати със скимиращи устройства. Или поне до мен не е достигнала такава информация по официалния ред", каза полицейският началник на Хасково Петьо Петров. За най-защитени се смятат банкоматите прад сградите на банките в центъра на града. Там има 24-часова охрана и непрестанен видеоконтрол, посъветваха неофициално банкови служители.

Водещи новини

Още новини