Разбиха престъпна група, разпространявала наркотици в София

МВР
share

Столични полицаи неутрализираха престъпна група, разпространявала наркотици на територията на столицата.

До реализация се стигнало, след като преди две седмици криминалистите от Осмо РУП получили информация за четирима мъже и една жена, които разпространявали дрога в кв. “Дружба“. Установено било, че това са столичаните - Т.А. /25 г./, Т.И.-Таци /48 г./, С.В. /25 г./ с прякор Каспър, В.П. /22 г./, известен като Хайнето, и съучастничката им Ц.И. /28 г./.

В хода на акцията най-напред била заловена 28-годишната Ц.И. В якето й криминалистите открили топка амфетамин, пакетче и две по-малки топчета от същия наркотик. Останалите участници в групата били задържани по-късно вечерта в апартамента на 48-годишния Т.И. - Таци. При последвалото претърсване на жилището му полицаите се натъкнали на найлонов плик с голямо количество амфетамин, седем топчета от същия вид дрога, плик с канабис и пакетче с две топчета марихуана. При обиск в апартамент, нает от Т.А., били открити три електронни везни, голям брой полиетиленови сгъвки, пластики и ножица с остатъци от амфетамин, блистер с хапчета. Общото количество иззета дрога е над 200 грама амфетамин и 8 грама марихуана.

Петимата са задържани за 24 часа в местното районно управление. Те са криминално проявени - регистрирани за различни престъпления – Ц.И., С.В. и В.П. – за кражби, а Т.И. и Т.А. – за притежание на наркотици. На Т.А. и Ц.И. е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 354А от НК.

Действията по разследването продължават.

Водещи новини

Още новини