Удариха нелегален бизнес с цигари

share

Петима мъже на възраст между 25 и 54 години бяха арестувани в хода на специализирана полицейска операция срещу незаконната търговия с цигари в Пловдив. В хода на успешната реализация полицаи от секторите „Противодействие на икономическата престъпност", „Престъпления по пътищата" и „Специализирани полицейски сили" иззели 448 100 къса папироси без платен акциз.

В пловдивската дирекция на МВР бил получен сигнал, че в петък край парк „Кемера" на пътя между Пловдив и Хасково група мъже се канят да извършат крупна сделка с тютюневи изделия без бандерол. Незабавно били предприети оперативни действия и в уречения ден и час групата била изненадана от служителите на реда. Пристигналите на място полицаи заловили в момент на покупко-продажбата пловдивчаните Н.М. /25 г./, Х.Д. /28 г./, Д.К. /44 г./ и Н.Н. /54 г./ и В.В. /31 г./ от Перущица. При последвало претърсване, в спрян наблизо товарен автомобил Пежо, били открити общо 22 450 кутии с контрабандни цигари.

По случая е образувано досъдебно производство. Материалите са докладвани в Районна прокуратура - Пловдив. Петимата мъже остават в ареста за 24 часа. Предприети са действия по пълното документиране на престъпната дейност на групата.

Водещи новини

Още новини