Хванаха наркодилър и клиента му след сделка в Студентски град

share

Столични полицаи задържаха наркодилър и купувач след сделка, която се осъществила в общежитие на Студентски град, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Двамата ще останат в ареста 24 часа. На продавача е повдигнато обвинение и е взета мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 2000 лв.

Криминалисти от Първо районно управление получили информация за младеж, който предлага дрога в студентско общежитие. Преди два дни полицаите засекли друг младеж, който отишъл на адреса, за да се снабди с наркотици. Купувачът А.А. на 22 години от Гоце Делчев бил спрян от служителите на излизане от блока. При последвалия обиск у него били открити топче от целофан и саморъчно свита цигара, съдържащи марихуана.

Криминалистите претърсили обитаваната от продавача И.З. на 22 години стая. Установило се, че младежът е от с. Мусомища, Гоцеделчевско, не е студент и повече от месец пребивава в общежитието, без да има право на това. При проверката полицаите заварили в помещението и неговата приятелка. При обиск и претърсване на стаята служителите на реда се натъкнали на осем топчета и хартиена сгъвка с канабис - 7,5 грама. С полицейска мярка за 24 часа били задържани И.З. и А.А.

Материалите по случая били докладвани на Софийска градска прокуратура и наркопласьорът бил привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 354А от НК с взета мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 2000 лева.

Водещи новини

Още новини