Задържаха наркодилър и осем негови клиенти

  • 08 март 2012 11:45

  • 918
  • 0
Задържаха наркодилър и осем негови клиенти
©

Служители на Областната дирекция на МВР-София задържаха наркодилър в Самоков, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Спецоперацията е проведена вчера на територията на Самоков. Тя е реализирана от криминалисти и служители на отдел „Досъдебно производство” в ОДМВР- София и Районно управление „Полиция”- Самоков.

Претърсен е домът на 31- годишния Р.Я. Там са открити два контейнера с пет найлонови плика с канабис и други четири - с амфетамин на прах и гранули. Проверяващите намерили още един плик и кутия с канабис, електронна везна, лаптопи, бормашини, мобилни телефони, принтер, кафе-машина и други вещи, за които мъжът не могъл да представи документи за придобиване и собственост.

Р.Я. е с множество регистрации за хулиганство и шофиране след употреба на алкохол. Той е задържан с полицейска заповед за 24 часа.

В хода на разследването криминалистите попаднали в следите и на осмина клиенти на наркодилъра. В.М. на 30 години, П.Б. на 29 години, Л.Т. на 24 години, Л.Н. на 30 години и Д.С. на 27 години са криминално проявени и регистрирани за кражби и хулигански прояви, останалите трима – А.Х. на 31 години и 30-годишните Н.К. и Г.Г. до този момент не са попадали в полезрението на полицията. Те също са задържани.

По случая е образувано досъдебно производство, предстои уточняването на количеството на иззетите наркотици, материалите са докладвани на Софийска окръжна прокуратура.

Разследващият екип продължава работа по документирането на случая.

Последвайте канала на

Весела Найденова
918 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини