Ивайло Иванов: Братовчедът на издирвания за убийство Стоян Зайков също е убит

Кадър: БТВ
share

42-годишният Валентин от Костенец, който е братовчед и съсед на издирвания за убийство Стоян Зайков, е убит. Това заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов по време на брифинт през журналисти.

Той е бил застрелян с изстрел в брадата, а Зайков е заподозрян за смъртта му. Оръжието обаче е различно.

Мъжът е бил видян жив за последно около 18 часа вчера. Жертвата не е имала връзка с Милена Шишкова, за чието убийство Зайков е търсен от петък.

„Двете убийства са извършени с две различни оръжия”, обясни Наталия Николова, окръжен прокурор на София на брифинг в Костенец.

„Към този момент нямаме никакви категорични доказателства, които да твърдят, че заподозреният извършител на първото убийство е автор на второто. Има роднинска връзка. Трети братовчеди са. Беседвали с убития. Той не е имал никакви притеснения, които да сподели с нас. Категорично е заявил, че в неговата къща няма никой. Дали го е използвал като ятак, само може да гадаем. Нямаме никакви данни от убития, който е намерен днес да е имал интимни взаимоотношения с убитата преди време”, обясни още главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

По думите му, нови сигнали за издирвания мъж няма, а всички, получени до момента, са проверени. Проверени са и всички места, където евентуално може да е пребивавал заподозреният. Към този момент не е получен сигнал, в който категорично да се твърди, че мъжът е забелязан в района или на друго място.

Водещи новини

Още новини