Заловиха хулиган, потрошил кола и къща на съсед

share

Местен хулиган, стар познайник на полицията, бил задържан снощи след бързата реакция на служители от звено „Специализирани полицейски сили”-СДВР и Девето районно управление.

Това съобщиха от СДВР. За по-малко от час 21-годишният И.П. потрошил прозорец на къща и нанесъл щети по колата на двама свои съседи в кв. „Вердикал”. Вчера в късния следобед жител на квартала сигнализирал в Полицейско управление-Банкя за вандалска проява на негов съсед с малко име Иван – младежът, най-вероятно под влияние на наркотик сипел закани и заплахи срещу живеещите на ул. „Орехите” и в състояние на афект строшил прозореца на приземния етаж на къщата. Пристигналите след минути служители на реда установили и задържали автора на деянието – И.П. на 21 години, живеещ на ул. „Петър Никифоров”. Младежът не могъл да удостовери самоличността си, тъй като не притежавал лична карта. По лявата ръка на вандала имало охлузни и порезни рани, получени най-вероятно при счупване на прозореца на кухненското помещение.

П.И. бил доведен в местното районно управление за изясняване на инцидента. Междувременно в полицията се получил сигнал от друг съсед, станал жертва на агресията на задържания. Човекът, живеел на същата улица, където се подвизавал хулиганът, заварил автомобила си „Пежо Боксер” със счупено дясно огледало, заден десен стоп и надрана дясна врата. Трима души свидетели потвърдили пред служителите на реда, че техният комшия И.П. нанесъл щетите по чуждата кола.

И.П. е задържан в Девето районно управление с полицейска мярка за 24 часа. По случая се води досъдебно производство за унищожаване и повреждане на имущество. Материалите по случая ще бъдат докладвани на Софийска районна прокуратура.
Младежът е стар познайник на полицията, известен за грабежи с наложена мярка „пробация”.

Водещи новини

Още новини